Přeskočit na obsah
Kompletní nabídka vybavení pro průmyslový internet věcí (IIoT)

Kompletní nabídka vybavení pro průmyslový internet věcí (IIoT)

Průmyslový internet věcí (IIoT) je koncept, který umožňuje integraci různých průmyslových zařízení, jako jsou například senzory, měřidla nebo jiná zařízení, do jedné sítě pomocí internetu. IPC2U nabízí širokou škálu řešení pro implementaci průmyslového internetu věcí, která se perfektně hodí pro energetiku, dopravu, průmyslovou automatizaci a mnoho dalších sfér.

V kontextu moderního a stále se měnícího trhu pomáhá zavedená technologie IIoT společnostem jak přijímat správná rozhodnutí, která zvyšují ziskovost výroby, tak i snižovat rizika, a tím zvyšovat zisk a přispívat k rozšiřování podniků.

Proč potřebujeme průmyslový internet věcí?

Průmyslový internet věcí mění tradiční obraz interakce mezi lidi a stroji. Kombinace získávání dat přes internet a analytiky přináší nový pohled na zlepšení efektivity a optimalizaci podnikových procesů.

Příklady úspěšné implementace průmyslového internetu věcí

Údržba proudových motorů

Společnost General Electric používá internet věcí pro preventivní údržbu proudových motorů a predikci potenciálních poruch dříve, než se projeví. Sledovaná letová data navíc umožňují minimalizovat spotřebu paliva a zvyšovat efektivitu.

Obsluha 1,2 milionu výtahů

Společnost ThyssenKrupp Elevator provozuje více než 1,2 milionu výtahů po celém světě. Možnost preventivní údržby, která je implementována pomocí technologie IoT od společnosti Microsoft, zajišťuje maximální dobu mezi poruchami. Společnost již oznámila snížení počtu požadavků na služby zákazníkům z důvodu poruchovosti výtahů.

Monitorování suchých vakuových čerpadel

Společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing je předním výrobcem polovodičů, který vybudoval systém pro monitorování suchých vakuových čerpadel v reálném čase, který zvýšil efektivitu práce a snížil celkové výrobní náklady o 30 milionů dolarů za rok.

Průmyslový internet věcí (IIoT) poskytuje firmám ucelenější obraz o současném stavu a efektivnosti zařízení, významně přispívá ke snížení neplánovaných výpadků výrobních kapacit a každoročně šetří společnostem miliony dolarů.

Protokoly a hardwarové platformy pro průmyslový internet věcí (IIoT)

Existuje řada protokolů pro správu různých zařízení používaných v průmyslovém prostředí. Patří mezi ně Modbus, Profibus, EtherCAT a další. V prostředí IIoT je však nejrozšířenějším protokol MQTT. Chcete-li se dozvědět, jak funguje protokol MQTT, jaké výhody má a proč je aplikován ve službě IIoT, přečtěte si článek: Co je MQTT a proč to v průmyslovém IoT potřebujeme? Popis protokolu MQTT

Zařízení pro průmyslový internet věcí, které vám společnost IPC2U nabízí:

Webový programovatelný ovladač IoT

Webový programovatelný ovladač, který umožňuje integraci s cloudovými systémy IoT pomocí protokolu MQTT. Správce používá klienta MQTT pro interakci s místními a cloudovými brokery MQTT. Mezi jeho funkce patří: publikování dat, sběr dat od externích brokerů MQTT a správa zařízení, které jsou připojeny k regulátoru při přijímání příkazů MQTT. Může tedy hrát roli brány mezi zařízeními, která jsou k ní připojena, a cloudovými systémy.

WISE-5231 od ICP DAS

  • CPU 32bitové ARM
  • 1x slot microSD (podpora až 32 GB paměťové karty)
  • 1x 10/100/1000 Ethernet
  • 2x RS-232, 2x RS-485, podpora desek XV, podpora vzdálených I / O modulů I-7000, M-7000, M, (P) ET-7000, (P) ET-7200, WISE-7000 , WF-2000, LC, SC, DL, IR série a Modbus RTU Slave zařízení od výrobce třetích stran
  • IF-THEN-ELSE logika
  • Hodiny RTC v reálném čase
  • Podpora protokolů: Modbus RTU / TCP, DCON, SNMP v2c, CGI
  • Široký rozsah vstupního výkonu
  • Provozní teplota od -25 do +75 ° C

Moduly dálkového vstupu/výstupu

Moduly dálkového vstupu/výstupu WISE-4000 od firmy Advantech umožňují shromažďovat záznamy senzorů, stavy vstupních a výstupních kanálů a poté je přenášet do vyšší úrovně, tj. do řídicích systémů nebo systémů SCADA.

Řada WISE-4000 | LAN od Advantech

  • 1x IEEE 802.3u 10 / 100Base-T (X)
  • 3-vrstvý hlídací časovač (systém - 1.6 s, komunikace, programovatelný)
  • RTC
  • Podpora protokolů: TCP / IP, UDP, HTTP, HTTPS, DHCP, ARP, SNTP, Modbus TCP
  • Podpora RESTful Web API ve formátu JSON
  • Záznamník s časovým razítkem (až 10 000 záznamů)
  • Nahrávání dat do Dropboxu nebo Baidu
  • Provozní teplota od -40 do +70 ° C
  • WISE-4051 má jeden port RS-485, který lze použít pro dotazování až 32 Slave zařízení Modbus RTU

Řada WISE-4000 | Wi-Fi od Advantech

  • WLAN: 802.11b / g / n
  • Režimy WLAN: Omezený přístupový bod a stanice / infrastruktura
  • Zabezpečení WPA2
  • Podpora protokolů: TCP / IP, UDP, HTTP, HTTPS, DHCP, ARP, SNTP, Modbus TCP
  • Podpora RESTful Web API ve formátu JSON
  • Záznamník s časovým razítkem (až 10 000 záznamů)
  • Nahrávání dat do Dropboxu nebo Baidu
  • RTC
  • Odstranitelná anténa
  • Provozní teplota od -25 do +70 ° C

 Série MQ-7000 od ICP-DAS

Diskrétní vstupní/výstupní moduly řady MQ-7000 od ICP DAS mají zabudovaného klienta MQTT, který umožňuje přenášet stavy kanálů a spravovat je prostřednictvím protokolu MQTT.

  • 8 diskrétních vstupů (suchý kontakt nebo externí napájecí kontakt)
  • 8 diskrétních výstupů (kolektor (NPN / PNP))
  • Podpora protokolu MQTT, verze 3.1.1
  • Dvojitý hlídací časovač
  • Vestavěné webové rozhraní
  • Kovové pouzdro
  • Provozní teplota od -25 do +75 ° C

IIoT brány

IoT brány jsou určeny pro sběr dat z koncových zařízení přes průmyslové protokoly a jejich následný přenos do cloudu pro další analýzu a monitorování.

UA-5231 od ICP-DAS

UA-5231 je navržen na bázi procesoru s architekturou RISC AM3352 720 MHz, operačním systémem Linux 3.2.14. Jeho funkce zahrnují získávání a zpracování informací ze vzdálených zařízení připojených přes ethernetové nebo sériové porty, IIoT servery a PID řízení.

Vestavěný server OPC UA a protokoly MQTT podporují různé průmyslové protokoly. Brána je charakteristická malou spotřebou energie a kompaktním pouzdrem kvůli čemu může být namontována v uzavřených prostorách.

MXE-101i od ADLink 

Vestavěný počítač s funkcí brány IoT. Je navržen na bázi procesoru Intel Quark SoC X1021, pracuje pomocí operačního systému Wind River a podporuje řešení Intel IoT Gateway. Vestavěný software Edge Pro umožňuje nastavení integrace zařízení v rámci cloudového systému a zvyšuje rychlost vývoje aplikací.

NIO-50 od NEXCOM

Brána umožňuje připojení zařízení, která pracují pod protokoly Modbus TCP/IP, Modbus RTU a Modbus ASCII a přenášejí získaná data přes Wi-Fi nebo LAN do cloudové služby přes protokol MQTT pro jeho další analýzu.

NIO-100 series od NEXCOM

NIO-100 získává data z koncových zařízení přes rozhraní RS-232/485 / DIO a přenáší je do cloudu pomocí 3G, Wi-Fi nebo Ethernetu. Software brány obsahuje aktualizovaný systém Node Red, který umožňuje nastavení chování zařízení přesunutím stávajících funkčních jednotek, jejich konfigurací a vzájemným propojením. V případě potřeby může uživatel vytvořit vlastní funkční jednotku.

Série UC-8100-LX-CG od MOXA

Vestavěný počítač s podporou softwaru MOXA ThingsPro, který umožňuje přenos dat z terénních zařízení do cloudu. Chcete-li se dozvědět více o rozšířených možnostech s novým softwarem ThingsPro, podívejte se na video.

Platformy IIoT 

Počítačové platformy pro Internet věcí zajišťují výměnu dat mezi koncovými zařízeními a cloudovým úložištěm. Platformy IoT podporují různé typy komunikace a lze je snadno aplikovat ve výrobních zařízeních, v průmyslových oblastech, v dozorových systémech a automatizačních aplikacích.

Série tBOX300 od AXIOMTEK

Vestavěné počítače tBOX pro automobilovou a železniční dopravu jsou schopné pracovat při teplotě -40 ° C. Jsou odolné proti vibracím a poklesu napětí.

eBOX560-300-FL od AXIOMTEK

Počítače s pevným krytem s anti-vibračními vlastnostmi a ochranou před otřesy. Tyto počítače podléhají rozsáhlému testování a jsou charakteristické vysokou odolností proti chybám.

ICO300 od AXIOMTEK

Spolehlivé počítače Axiomtek s dokonalým poměrem kvality a ceny využívají produktivní a energeticky účinné procesory Intel Atom a optimální sadu vstupních/výstupních rozhraní. 

Série rBOX od AXIOMTEK

Hliníkový kryt, IP30, rozšířený teplotní rozsah, izolace vstupu/výstupu, hojnost napájecích zdrojů a shoda s normou EN/IEC umožňují uživateli úspěšně provozovat zařízení řady rBOX v náročných provozních podmínkách.

IFB122 od AXIOMTEK

Systém bez ventilátoru, založený na procesoru iMX6UL RISC od společnosti Axiomtek. Funkce počítače obsahují základní rozhraní pro připojení počítače k okolnímu světu. Zařízení se vyznačuje výjimečnou cenou.

Měřiče CO, CO2, teploty a vlhkosti

Měřiče CO, CO2, teploty a vlhkosti s podporou protokolu MQTT. Data z měřicího zařízení lze získat v reálném čase pomocí svobodné softwarové aplikace Windows nebo aplikace pro iOS nebo Android.

Série DL-300 od ICP-DAS

Modul pro měření teploty, vlhkosti, koncentrace CO s vizualizací a záznamem dat, RS485, Ethernet, PoE, DCON, Modbus RTU, protokoly Modbus TCP.

Zařízení lze konfigurovat pomocí integrovaného webového rozhraní, dotykové obrazovky a pomocí nástroje DCON.

Měřidlo je vybaveno poplašným systémem: když jsou nastavené parametry (teplota, CO / CO2, vlhkost) přepsány, indikátor alarmu na přístroji zhasne, zvukový signál se rozsvítí a relé se uzavře. Funkce záznamníku umožňuje zaznamenávat stav parametrů (až 450 000).

Předchozí článek Co je MQTT a k čemu slouží ve IIoT? Popis protokolu MQTT
Další článek Podrobný popis protokolu Modbus TCP s příklady příkazů